Kolmen ruokalajin pääsiäismenu – Hyvää pääsiäistä!

Kokoonnuimme kaveriporukalla yhteen pääsiäisenä ja kokkasimme kolmen ruokalajin illallisen. Tällaisen menun toteutimme.
Vietimme kaveriporukalla pääsiäistä Anniinan luona. Meillä on ollut tällä tietyllä porukalla aikaisemminkin tapana tehdä kolmen ruokalajin illallisia jonkun teeman mukaisesti. Tällä kertaa teemana oli pääsiäinen sekä Anniinan valmistujaiset, joita tietenkin juhlistettiin ennen ruokailua kilistelemällä kuoharia.
Toteutimme pääsiäismenun kasvisversiona: alkupalalla parsaa ja halloumia, pääruuaksi seitania punaviinikastikkeella ja uunijuureksilla ja jälkiruuaksi söimme pääsiäisteemaista suklaakakkua.

Parsaa ja halloumia appelsiinikastikkeella
Alkuperäinen ohje on peräisin on K-Ruoasta. Siinä halloumista ja parsasta tehdään grillivartaita, mutta meillä ei ollut grilliä, joten paistoimme halloumit ja parsat vain pannulla. Lautaselle asettelemalla niistä sai silti kivan näköisen annoksen.
Parsaa
Halloumjuustoa
n. 1/2dl appelsiinimarmeladia
1rkl valkoviinietikkaa
1rkl sitruunan- tai limetinmehua
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1 tl sinappia
Mintunlehtiä
1rkl sitruunan- tai limetinmehua
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1 tl sinappia
Mintunlehtiä
Poista parsoista kovat päät ja kuori ne. Leikkaa parsat kahteen osaan ja keitä kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä noin puolitoista minuuttia. Valuta parsat siivilässä ja laita jääkylmään veteen, jotta ne eivät jatka kypsymistä.
Leikkaa halloumi paloiksi. Keitä sitten kastike. Laita kaikki kastikeainekset pannulle ja keitä pari minuuttia. Nosta sivuun. Lisää tarvittaessa loraus vettä.
Paista halloumin ja parsapaloja pannulla, kunnes juusto on kauniin ruskeaa. Asettele lautaselle ja kaada päälle appelsiinikastiketta. Viimeistele mintunlehdillä.
Seitania punaviinikastikkeella ja uunijuureksia
Seitanissa hyödynsimme blogissa aikaisemmin julkaistua reseptiä. Maustamisessa kuitenkin painotimme yksinkertaisempiin makuihin, joten teimme maridanista pelkistetyn version.
Seitantaikina:
3 dl gluteenijauhoja
1 dl gram- eli kikhernejauhoja
0,5 dl soijajauhoja
1-2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
0,5 tl chilijauhetta
1,5 dl vettä
1 rkl öljyä
3 rkl soijakastiketta
3 rkl ketsuppia
Mausteliemi:
2 l vettä
2 rkl soijakastiketta
2 laakerinlehteä
Marinadi:
1,5 dl maustelientä
1 rkl soijakastiketta
1-2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
0,5 tl chilijauhetta
1,5 dl vettä
1 rkl öljyä
3 rkl soijakastiketta
3 rkl ketsuppia
Mausteliemi:
2 l vettä
2 rkl soijakastiketta
2 laakerinlehteä
Marinadi:
1,5 dl maustelientä
1 rkl soijakastiketta
2 valkosipulinkynttä
Sekoita seitantaikinan kuivat aineet keskenään.
Sekoita toiseen astiaan vesi, öljy, soijakastike ja ketsuppi. Yhdistä neste jauhojen joukkoon ja sekoita samalla. Vaivaa taikinaa noin viisi minuuttia.
Laita kaikki mausteliemen ainekset kattilaan ja kuumenna liemi kiehuvaksi.
Muotoile seitanista tanko ja upota se kiehuvaan mausteliemeen. Keitä seitantankoa 15 minuuttia.
Nosta seitan pois kattilasta. Säästä 1,5 dl keitinlientä marinadiin ja sekoita marinadin ainekset.
Aseta seitan uunivuokaan tai pellille. Valele marinadikastike seitanin päälle. Paista seitania 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Uunijuurekset
Perunoita
Porkkanoita
Oliiviöljyä
Rosmariinia
Timjamia
Suolaa
Pippuria
Valkosipulijauhetta
Valkosipulijauhetta
Kuori ja suikaloi perunat ja porkkanat. Laita uunivuokaan tai pellille ja lorauta päälle oliiviöljyä ja ripottele mausteet. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.
Tämä ohje on napattu Vegemisiä-blogista.
½ sipuli
ripaus murskattua valkopippuria
1 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
1, 75 dl vettä
0,75 dl punaviinia
½ rkl soijakastiketta
½ rkl voita
Kuori ja silppua sipuli. Kuumenna voi pienessä kattilassa ja keihauta sipuli ja valkopippuri voissa. Nosta kattila liedeltä ja pyörittele vehnäjauhot joukkoon. Lisää vesi, punaviini ja soijakastike. Nosta kattila takaisin liedelle ja anna kastikkeen kiehahtaa. Vispaa voimakkaasti.
Anna kastikkeen kiehua hiljalleen kannen alla noin 10 minuuttia. Kaada kastike siivilän läpi ja sekoita joukkoon ruokalusikallinen voita.
Minttusuklaakakku
Kakkuresepti on alun perin Fazerin vegaaninen Marianne-suklaakakku. Meillä oli joitain aineksia ei-vegaanisena valmiina kaapissa, joten emme tehneet vegaanista versiota, mutta se olisi varmasti onnistunut yhtä hyvin. Jännitimme, miten suklaamousse hyytyy, mutta laitoimme kakun pariksi tunniksi pakkaseen, ja hyvin jähmettyi. Tässä meidän muokkaamamme versio reseptistä.
175 g kaurakeksejä
75 g voita
5 dl vispikermaa
300 g tummaa suklaata
20 Marianne-karkkia murskattuna
Marianne-rouhetta
Suklaamunia
Orvokkeja
Orvokkeja
Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Sulata voi ja murskaa keksit. Yhdistä voi ja keksit ja painele vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin jähmettymään.
Paloittele suklaa ja sulata mikrossa. Murskaa Marianne-karkit. Vaahdota vispikerma ja lisää jäähtynyt suklaa ja murskatut Marianne-karkit. Sekoita tasaiseksi ja lisää vuokaan pohjan päälle. Laita pakastimeen jähmettymään pariksi tunniksi.
Koristele suklaamunilla, karkkirouheella ja orvokeilla.
Millä sinä herkuttelit pääsiäisenä?
- Anniina & Milja
Kommentit
Lähetä kommentti