JOULUKALENTERI / LUUKKU 20: Itse tehty vaniljainen glögi




Vaikka makean ystävä olenkin, kaupan glögit ovat alkaneet tuntua liian sokerisilta. Kun glöginsä maustaa itse, voi myös mehupohjan valita oman maun mukaan. Itse kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä glögiä itse ja valitsin pohjaksi Rainbown perus omenamehun. Tämä vaalea ja vaniljainen glögi maistui ainakin minulle.



Itse tehty vaniljainen glögi


1 l omenamehua
tähtianiksia
2 kanelitankoa
neilikoita
kardemummaa
1 rkl hunajaa
1 vaniljatanko

Kuumenna mehua mausteineen kattilassa noin puoli tuntia, mutta älä anna sen kiehahtaa. Siivilöi mausteet pois ja nauti!



Oletko sinä tehnyt joskus itse glögiä? Kerro parhaat maustevinkkisi! :)

- Anniina

Kommentit