Etiketit maustemyllyihin ja nyhtökaurapizza

etiketit maustemyllyihin
Suunnittelin ja printtasin yksinkertaiset etiketit maustemyllyihin. Halpojen suola- ja pippurimyllyjen ulkoasu päivittyi kertaheitolla, joten nyt näitä voi ehkä  jopa pitää esillä! Innostuin samalla testaamaan maustemyllyjä herkulliseen nyhtökaurapizzaan.

Vihdoin ja viimein sain päivitettyä meidän suola- ja pippurimyllyjen ulkoasut. Ehkä joskus ostan laadukkaammat myllyt, mutta toistaiseksi mennään näillä Rainbown muovisilla. Koska uudistuneita maustemyllyjä piti päästä heti testaamaan, päätin kokeilla niitä johonkin ruokaan. Jääkaapista löytyi sopivasti paketti nyhtökauraa maussa tomaatti-savupaprika-lehtipersilja. Ensimmäistä kertaa ikinä päädyin tekemään nyhtökaurapizzaa, josta tuli muuten tosi hyvää! Tästä syystä laitan reseptin jakoon.

Suunnittelin etiketit tosiaan Rainbown maustemyllyjen mukaan, mutta uskoisin, että ne sopivat myös muihin vastaavanlaisiin. Etiketeissä on hieman leikkausvaraa, jolloin niitä voi pienentää tarpeen tullen. Voit käydä printtaamassa etiketit maustemyllyihin täältä ja täältä.

etiketit maustemyllyihin


Resepti: Nyhtökaurapizza


Pizzapohja


(Ohje Soppa365:n sivuilta)

  • 2 dl vettä

  • ½ tuorehiiva

  • 1 tl suolaa

  • 1 tl sokeria

  • 2,5 dl vehnäjauhoja

  • 3 dl durum-jauhoja

  • 1 rkl öljyä


 

  • Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeri. Sekoita jauhot seokseen. Alusta taikinaa 5 minuuttia. Lisää öljy ja vaivaa 5 minuuttia.

  • Peitä taikina liinalla ja kohota 30 minuuttia huoneenlämmössä.


 

Täytteet



  • 1 prk tomaattimurskaa / tomaattipyreetä

  • 1 pkt nyhtökauraa

  • tuoreita herkkusieniä

  • kirsikkatomaatteja

  • fetaa

  • juustoraastetta


 

  • Kauli taikina ohueksi ja aseta pellille tai pizzakivelle. Koska pizza paistetaan korkeassa lämpötilassa, jätin leivinpaperin pois, ettei se syty tuleen. Pesin pellin tästä syystä ennen käyttöä huolellisesti.

  • Levitä tomaattimurska taikinan päälle.

  • Sekoita pieni tilkka vettä nyhtökauraan ja levitä se pizzan päälle.

  • Lisää loput täytteet.

  • Lisää halutessasi vähän suolaa ja mustapippuria pizzan päälle.

  • Paista 250 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.


 

etiketit maustemyllyihin

Siitä on tosi kauan aikaa, kun viimeksi olen tehnyt itse pizzaa. Yleensä pohja jää minulla liian vaaleaksi, paksuksi ja vähän kuivaksi. Paistoin tällä kertaa pizzan kiertoilmauunin alalämmössä, jolloin pohja paistui mukavan rapeaksi. Yllätyin myös siitä, että nyhtökaura sopii pizzaan näin hyvin. Lopputulos oli tosi maukas!

 

Oletko sinä tehnyt itse pizzaa? Mitkä ovat suosikkitäytteesi?

-Milja

Kommentit

  1. Ihan tosi kivan näköiset tuli noista maustemyllyistä uusilla etiketeillä! Pakko mennä nyt tiirailemaan omaa maustehyllyä! :D

    VastaaPoista
  2. Oi kiitos :) Simppeleillä muutoksilla saa ihmeen paljon vaihtelua!

    VastaaPoista
  3. Tulipas upean näköiset maustemyllyt noin pienellä laittamisella! Täytyypä katsoa, josko meidänkin mausteet tarvitsisivat uutta ilmettä lähiaikoina.. :) Ja tuo pizza kuulostaa hyvälle! Itse tykkään laittaa pohjaan hiukan pinaattia mukaan; saa vähän väriä. Ja lemppari-pizza lienee tylsästi jauheliha-mozzarella-tomaatti :)

    VastaaPoista
  4. Kivat maustemyllyt! Ja tuo pizza! Kuola alkoi jo valumaan! Olen ihan täysi pizzahullu! Meillä tehdään paljon itsetehtyä pizzaa. Oma suosikkikomboni on ilmakuivattukinkku-mozzarella-kirsikkatomaatti, se vaan toimii. Kastikkeena käytän yleensä Mutti pizza saucea, se vaan on niin hyvää.

    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  5. Tuo pinaatti-pizzapohja on mulle uusi juttu. Sitä voisi ehkä testata joskus :) Jauheliha-mozzarella-tomaatti kuulostaa hyvältä, mozzarella varsinkin on pizzassa ihanaa! Kiitos :)

    VastaaPoista
  6. Kiitos :) Oi mitkä täytteet, kuulostaa herkulliselta! En edes tiennyt tuollaisesta pizzakastikkeesta, sopii varmasti hyvin.

    Pitäisi ehkä itsekin alkaa tehdä pizzaa useammin niin oppisin löytämään ja muistamaan lempitäytteeni. Nykyään tulee laitettua pizzaan vähän sitä mitä sattuu löytymään kaapista. :D

    Kiitos samoin, mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  7. Kauniit etiketit!

    Rrrakastan pizzaa ja sitä tuleekin tehtyä suht usein. Mun suosikkitäytteet tällä hetkellä on salami, paprika, ananas ja aurajuusto.

    VastaaPoista
  8. Kiitos! Sinunkin täytteesi kuulostavat tosi herkullisilta. :) Ananas-aurajuusto -yhdistelmää tulee toisinaan itsekin suosittua pizzassa.

    VastaaPoista
  9. Nam! Nyhtispizza on hyvää. Omat ehdottomat suosikit pizzassa on persikka ja savuporo sekä aurajuusto. Minä olen myös koristellut kaikki maustepurkkini ja niitä piisaa kymmeniä purnukoita ja tölkkejä. Mausteet ja tuoreet yrtit on mun lepmmariasia keittiössä. Tuli nättejä noista sinun purkeista.

    VastaaPoista
  10. Niin on! Enpä ole koskaan kokeilut persikkaa pizzassa, vaikka olen kyllä kuullut että se sopii täytteeksi. :) Maustepurkeista saa varmasti kivan kokonaisuuden, jos koristelee ne kaikki. Kiitos!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti