DIY: Off shoulder -mekko miesten paidasta


Miesten paidat ovat monipuolista materiaalia erilaisiin tuunauksiin. Niissä on yleensä laadukasta kangasta, jota on hyvä purkaa ja ommella uusiksi.

Mitäköhän kaikkea olen elämäni aikana askarrellut isäni vanhoista paidoista? Uusin projekti oli tämä off shoulder -mekko, vai olisikohan tämä ennemminkin paita tai tunika? Tästä tuli aika lyhyt, mutta isommasta paidasta saa tietysti pidemmän. Lisäksi paidan malli vaikuttaa siihen, minkä verran yläosasta pitää leikata. Tässä paidassa oli melko matalalla selässä sauma, jonka halusin leikata pois.

Pidän off shoulder -mallista kovasti, vaikka se ei ehkä minua kaikkein parhaiten puekaan. Yläkroppani on hieman alakroppaani isompi ja yleensä pyrin tasapainottamaan sitä pukeutumisella, vaikka oikeasti olenkin sitä mieltä, ettei pukeutumissäännöistä tarvitsisi välittää. Omalla kohdalla se ei kuitenkaan ole niin helppoa... Mutta näkeekö oikeasti näitä "ongelmia" kukaan muu kuin me itse?



Tämä tuunaus on melko yksinkertainen. Paidan yläosa leikataan irti, ommellaan kuminauhakuja ja pujotetaan kuminauha. Leikkasin hihoista 3/4-mittaiset ja purin rintataskun pois. Nappijono näyttää mielestäni kivalta selässä, mutta yhtä hyvin paitaa voisi pitää toisin päin.

Kaupoissa ja katukuvassa näkyy muuten nyt tosi paljon erilaisia paitoja vaaleansinisillä ja valkoisilla raidoilla. Lisäksi tähän kevääseen kuuluvat selvästi erilaiset kukkakirjailut joko paitakankaassa tai farkussa. Omistan itsekin vaaleansinivalkoisen kauluspaidan, jossa on ihanat kukkakirjailut. Pitäisikö sellaiset väsätä vielä tähänkin..?

No, ehkä ei mutta haaveilen kyllä kukkakirjailluista mutsifarkuista! Olen yrittänyt metsästää farkkuja kirppareilta, jotta voisin tehdä kirjailut itse, mutta nyt kun mutsifarkut ovat niin in, ei meinaa mistään löytyä. Kaiholla muistelen lukioaikojani vuosikymmenen vaihteessa, jolloin vanhoja hyviä korkeavyötäröisiä farkkuja löytyi kirpputoreilta paljon ja halvalla. Silloin aika ei ollut kypsä niille sellaisenaan, vaan tietysti pätkin kaikista lahkeet ja käytin (liian lyhyinä) sortseina! Erittäin harmillista.



Teimme myös videon, josta näet mekon teon työvaiheet, ole hyvä!



Mitäs tykkäät tuunauksesta?

- Anniina

Kommentit

  1. Onpas kivannäköinen mekko ja selkeä video! Tuunaamalla saa kyllä kaikenlaisia kivoja juttuja tehtyä :-)

    VastaaPoista
  2. Voi miten kiva idea ja hienosti myös toteutettu! :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos! Se on kyllä kivaa, kun keksii jonkun hyvän idean mitä voisi tehdä vanhasta tavarasta :)

    VastaaPoista
  4. Löysin vasta tänään teidän blogin, mutta jään ehdottomasti lukemaan! Ihania ideoita, jotka on pakko itekkin testata :-)

    http://iisamus.blogspot.fi

    VastaaPoista
  5. Vau, tulipa upea paita/mekko! Mulla ei ole edes käynyt mielessä, että miestenpaidoista voi tehdä jotain! Tosi kivat kuvat :)
    Teillä on ihana blogi!

    VastaaPoista
  6. Ihana kommentti <3 Kiitos!

    VastaaPoista
  7. Kiitos Minnea <3 Mustakin näistä kuvista tuli tavallista kivempia :D

    VastaaPoista
  8. Jane / Yhtä kuin kolme -blogi5/05/2017

    Hauska idea! Miesten paidat ovat kyllä mukavia päällä, joten tiedä vaikka kokeilisinkin myös!

    VastaaPoista
  9. Kiitos! Ne on kyllä usein laadukkaasta materiaalista :)

    VastaaPoista
  10. Hyvältä näyttää, mielettömän taitavasti oot tuunaillut ton! :-) Ehkäpä itsekin innostun väsäilemään jotain faijan vanhoista paidoista...

    VastaaPoista
  11. Vitsi miten hauska idea! Tähän voisin itsekin pystyä, täytyykin mennä tutkimaan miehen vaatekaappia :D

    VastaaPoista
  12. Kiitti! Kannattaa, ne on hyvää matskua :-)

    VastaaPoista
  13. Hahaa :D Tää ei oo kyllä vaikee homma!

    VastaaPoista
  14. Aivan ihana tuunaus! Ja musta tuo malli sopii sulle oikein hyvin, kun tekstissä mietit että sopiiko. Mulla on itsellä kanssa yläkroppa huomattavasti alakroppaa isompi, mutta en ole koskaan oikein jaksanut vaivata päätäni sillä, millaisilla vaatevalinnoilla saisin tasattua eroa.... :D

    VastaaPoista
  15. Kiitos <3 Mä verhosin nuorempana yläkroppani aina löysiin vaatteisiin. Ehkä iän myötä on tullut vähän itsevarmuutta, kun ei enää niin kiinnosta :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti