Pinkit vappudonitsit uunissa


Donitsipellillä donitsit syntyvät helposti uunissa. Ei tarvitse taiteilla kuuman rasvan kanssa kuten munkkeja paistaessa, ja muutenkin donitsien leipominen on paljon nopeampi homma. Mitäpä jos vappumunkkien sijaan tekisitkin vappudonitsit?




Ostin donitsipellit Confettista viime keväänä ja silloin donitseja tulikin tehtailtua suuret määrät. Nyt innostuin pitkästä aikaa tekemään donitseja vapun kunniaksi. Donitsipelleissä on donitsin muotoiset kolot, joihin taikina pursotetaan ja leipomukset kypsyvät uunissa nopeasti. Donitseja voi kokeilla tehdä myös muffinssipellillä ja tehdä reiän jälkikäteen.

Sulalla voilla voitelu tekee donitseista kosteita ja meheviä. Kuorruttamisessa vai mielikuvitus on rajana. Itse tein nyt samaa pinkkiä valkosuklaakuorrutetta kuin viime vuonnakin. Julkaisin silloin myös nämä samat reseptit vanhassa blogissani. Alunperin donitsien resepti on Suklaapossu-blogista. Kuorrutteen ohje taas on napattu Nelliina-blogista. Näkyipä hyvin samanlaiset reseptit olevan myös uusimmassa Glorian ruoka & viini -lehdessä!




Donitsit uunissa (24 kpl)


1 dl öljyä
2,5 dl piimää
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 tl suolaa
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa
75 g sulaa voita

Sekoita öljy, piimä, kananmuna ja sokeri keskenään sekä kuivat aineet keskenään. Yhdistä, älä vaivaa. Öljyä donitsipelti. Laita taikina esimerkiksi pakastepussiin ja pursota koloihin. Paista uunin keskellä 200 asteessa 6-7 min. Älä kypsennä liikaa, donitsit jäävät pinnalta vaaleiksi. Voitele donitsit heti uunista ottamisen jälkeen voilla. Anna jäähtyä ja valmista sillä aikaa kuorrute.

Valkosuklaakuorrute


100 g voita
3 rkl maitoa
2 rkl (vaaleaa) siirappia
50 g valkosuklaata
2,5 dl tomusokeria
elintarvikeväriä

Sulata voi, maito ja siirappi kattilassa. (Itse käytin tummaa siirappia, vaikuttanee kuorrutuksen väriin.) Sulata joukkoon suklaa. Lopuksi lisää tomusokeri siivilän läpi ja haluamasi väriaine. Dippaa donitsit kuorrutteeseen ja sirottele koristeet päälle. Kuorrute jähmettyy tosi nopeasti, joten toimi vikkelästi!



Millä sinä herkuttelet vappuna?

- Anniina

Kommentit

  1. Ehkä vähän noloakin myöntää, mut mä oon jostain syystä aina luullut, että donitsitkin tehään uppopaistamalla, haha! Hyödyllinen postaus siis, kun sain tietää, ettei näin oo :-D

    VastaaPoista
  2. Ei siis kyllä donitsit voidaan paistaa rasvassakin! Tää tapa on mun mielestä vaan paljon helpompi eikä tuu niin ällörasvasiakaan ;-)

    VastaaPoista
  3. Tämä uunimunkki/-donitsi oli minullekin ihan uusi juttu! Näyttää herkullisilta :)

    VastaaPoista
  4. Näyttää herkullisilta ja aivan ihanan värisiä. Munkkeja en sen rasvassa paistamisen vuoksi ole leiponut varmaan kuin kerran, mutta näitä donitseja voisi testata.

    VastaaPoista
  5. Jep, mäkään en oikein tykkää sen rasvan kanssa taiteilla. Kokeile ihmeessä :-)

    VastaaPoista
  6. Vau, tässä tuli paljon uutta tietoa! En ole tiennyt, että tuollaisia donitsipeltejä on olemassa. :D Näyttää kyllä aivan ihanilta, ja kuulostaa myös! Näitä voisi kyllä itsekin koittaa......

    VastaaPoista
  7. Haha, hyvä että oli informaatioarvoa! Suosittelen :-)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti