Miksi käyttää chian siemeniä, kun meillä on myös kotimaiset pellavansiemenet?

Usein tuorepuuro neuvotaan tekemään chian siemenistä, mutta oletko ajatellut että kotimaiset pellavansiemenet ajavat saman asian?


Trendikkäät superfoodit ovat usein tuontitavaraa. Yhtä ravintorikkaita terveyspommeja löytyy myös Suomesta, kuten nämä pellavansiemenet tai muun muassa mustikat ja kaurahiutaleet, joita löytyy tästä puurosta.

Pellavansiemenenissä on hyviä rasvoja, proteiinia ja kuituja. Niitä onkin perinteisesti käytetty vatsavaivojen hoitoon.

Itse olen huono syömään aamupalaa tai varsinkaan lämmintä sellaista. Siksi tuorepuuro on arkiaamujen pelastus. Tässä oma ohjeeni.

Tuorepuuro

- loraus maustamatonta jogurttia
- loraus makeuttamatonta mantelimaitoa
- kourallinen kaurahiutaleita
- kourallinen mustikoita
- lusikallinen pellavansiemeniä

Anna tekeytyä yön yli, jotta pellavansiemenet turpoavat. Ne muodostavat samantyyppisen geelin kuin chian siemenetkin. Nam!

Käytätkö sinä pellavansiemeniä ja millä tavoin? Entä mikä on suosikki tuorepuuroreseptisi? Kommentoi alle!

- Anniina

Kommentit

  1. Tuo on tosi hyvä tuorepuuron ohje!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun suosikki! En muista mistä oon ottanut sen ohjeen mitä oon käyttänyt pohjana tähän omaan versiooni :)

      Poista

Lähetä kommentti