Mehevät omena-suklaamuffinit



Tiesitkö, että kananmunan voi korvata leivonnassa omenasoseella? Lempireseptiäni muokkaamalla sain leivottua helposti meheviä omena-suklaamuffineita.

Halusin muutama viikko sitten leipoa suklaamuffineita, kun kaverini tuli kylään. Teen tavallisesti suklaamuffinit ja mokkapalat tietyllä ohjeella, sillä onnistun sillä takuuvarmasti. Kaapista puuttui kuitenkin kananmunat, joten googlettelin, millä kananmunan oikein voisi korvata. Selattuani useita vegaanileivontaa käsitteleviä sivustoja päätin testata omenasosetta, sillä sitä sattui olemaan pakkasessa. Korvasin myös margariinin ruokaöljyllä, joten omena-suklaamuffineista tuli täysin vegaanisia.

Omena-suklaamuffinit (vegaaninen):

(n. 15 kpl)

2 dl omenasosetta
2 dl sokeria
1 dl öljyä tai 150g margariinia
3,5 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
2,5 tl vaniljasokeria
2,5 rkl kaakaojauhetta
(0,5 dl vettä)



1. Sekoita omenasose ja sokeri.

2. Lisää seokseen kaikki kuivat aineet.

3. Lisää öljy tai margariini. Jos seos on kuivaa, lisää tarvittaessa vettä tai omenasosetta.

4. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Vinkki! Muffineista tulee todella makeita, sillä omenasose lisää makeutta. Vähennä sokerin määrää hieman, mikäli et halua leivonnaisista liian makeita.



Muffineista tuli päältä rapeita, mutta sisältä ihanan pehmeitä ja meheviä. Mielestäni tämä koostumus oli todella hyvä! Vegaaninen leivonta on lisäksi tosi helppoa. Normaalisti olisin vaahdottanut kananmunan ja voin, mutta vegaanisessa versiossa ainesosat tarvitsi vain sekoittaa keskenään. Aikaa kului vähemmän ja tiskiäkään ei päässyt syntymään niin paljoa.

–Milja

Kommentit